Jan 032020
 

WP Stripe Payments Plugin Troubleshooting Tips post provides a list of the most common issues users run into and troubleshooting tips.

Last Updated: February 6, 2024

Latest News: Updated the documentation.

This is a list of common questions related to issues asked in wordpress.org support forum. I have created this list to help you troubleshoot some of the most common issues you might run into. If you can’t find an answer to your issue please click the following link WP Stripe Payments Support and create a support ticket. Someone will assist you as soon as possible.

What You Need:

WP Stripe Payments Plugin Troubleshooting Tips

Q1 There is no pop-up to enter payments details, how do I fix this issue?

Answer 1: This is usually caused by the theme not coded correctly. To fix this issue you could add the following parameter compact_mode=”1″.

[asp_product id="178" compact_mode="1"]

You can also troubleshoot the theme in question. You can read more about both solutions above in the following support thread.

===============

Q2 Currently I have the plugin set on test. The transactions stall with the following error:

Failed to load resource: the server responded with a status of 500 (Internal Server Error)

[Error] Failed to load resource: the server responded with a status of 400 () (verifications, line 0)

Answer 1: In this instance the solution was provided by someone in the support forum. My linux serer runs CPanel. When I was upgrading the server to a newer PHP version using EasyApache, I forgot to enable/ configure curl. You can read more about it in the following support thread.

===============

Q3 When a customer buys a product and receives a confirmation, they get an email with a ‘?’ in the icon/avatar part. How can I change this?

Answer 1: This is not controlled by a plugin, this is how your email server is configured. However, you might want to try to change “From Email Address” setting to email address used by your website in plugin settings. Stripe Payments -> Settings, “Email Settings” tab. You can read more about it in the following support thread.

===============

Q4 I was wondering if you push any information into the dataLayer on successful transactions? I’m looking to send transaction data to Google Analytics eCommerce.

Answer 1: We don’t know anything about “DataLayer Push”. The best way to do the analytics tracking would be to hook into the post payment processing hook. Check the following forum post to learn more.

===============

Q5 Can I get form variables from the shortcode and not the database because our database is becoming too large?

Answer 1: We had to come to this solution (saving shortcodes as products) to make sure payment process is properly handled and also to avoid code duplication. So to answer your question – no, it’s not possible to avoid database usage here. Check the following forum post to learn more.

===============

Q6 Is it possible to create a Payment form directly on a page?

Answer 1: No. Check the following forum post to learn more.

===============

Q7 What could cause an Invalid Security Token when processing a payment?

Answer 1: Caching settings in the server or site can prevent security tokens from updating correctly. Check the following forum post to learn more.

===============

Q8 How do I prefill customer name and email for users in my site?

Answer 1: If you want to prefill customer name and email, you can hook to asp_ng_pp_data_ready filter and insert name and email if needed. Check the following link forum post to for an example code.

===============

Q9 What causes account expiration with Stripe?

Answer 1: Check the following link forum post which provides steps you can take to troubleshoot this issue.

===============

Q10 My users are paying $50 through my website. It is a set amount, and the money is being collected. However, instead of a “success” email sent to seller (which I have configured in the “email settings”), I get a failure email. Please see below:

Stripe Payments Error Details

Invalid payment amount received. Expected 50.00, got 0.00.

Answer 1: We have received confirmation that this “Invalid payment amount received” error happens from a plugin conflict. Another plugin can lock the operation of the Stripe library and cause this issue. Check the following link forum post for more information and options to troubleshoot this issue.

===============

Q11 I had the whole plugin up and running (test mode), and then my internet went down. I just added the product page and receive a 504 message. After this, I couldn’t load the products tab any more (it says blank). Therefore, I cannot remove the corrupt product page. I tried to uninstall and reinstall the plugin, but that does not clean up the settings. How can I get a totally clean start with this plugin?

Answer 1: Looks like something got messed up when your connection when down (most likely the data is corrupt so it is now incomplete and can’t read it). Never seen this before so I am just speculating here.

The products are Custom Post Type that are kept in the “wp_posts” database table. You can try a plugin like the following to clean up the products custom post type to see if that resets whatever data is corrupt. Check the following link forum post to learn more.

===============

Security Issues

Q1 How do I stop the use of card fraud for payments?

Answer 1: The following page https://stripe.com/docs/disputes/prevention/card-testing has a lot of information related to this topic that will answer most of your questions. Check the following link forum post to learn more.

Answer 2: Please contact us using the following link. Include the details of your setup so we can analyze it and guide you:
https://s-plugins.com/contact-us/

Check the following link forum post to learn more.

=================================

I will be updating this post from time to time. So keep coming back for more troubleshooting tips.

Enjoy.

Stripe Payments Plugin Tutorials:

I have been working in IT since 1999 and I enjoy the challenges it brings me. I love developing websites with WordPress. I spend a lot of time helping out in wordpress.org forums. I have been writing tutorials since 2011. Now I am learning how to manage my own VPS "Virtual Private Server.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

4 × 3 =