Mar 212014
 

WP eMember Plugin Troubleshooting tutorial is a list of different questions with answers and examples to fix the issues.

Last Updated: July 14, 2020

Latest News: Updated the documentation.

WP eMember Plugin Troubleshooting Solutions

This is a list of common eMember issues that I have compiled from the forum. The list below will assist you further to resolve your issues, if it doesn’t please log into the forum and ask for help. This list will grow as I come across more issues from the forum.

Important: Some links require you to be a member to view them.

Q1 The most common problem many encounter is compatibility and stability between eMember and other plugins or themes. By making sure you have the latest version you will avoid some of the common issues.

Solution One: Click on the following link Request Product Update or Fresh Download.


Q2 Not all plugins and themes will play nice with eMember Plugin.

Solution: You can check the following link list-of-plugins-that-dont-play-nice-conflicting-plugins


Q3 Sometimes you might need to debug JavaScript Errors on Your Site.

Solution: You can check the following link debugging-javascript-errors-on-your-site


Q4 How to customize various text messages displayed by the plugin.

Solution: You can check the following link how-to-customize-various-textmessages-displayed-by-the-plugin


Q5 Wrong Way of adding JQuery library to WordPress – Source of Javascript Conflicts.

Solution: You can check the following link wrong-way-of-adding-jquery-library-to-wordpress-source-of-javascript-conflicts


Q6 I am not receiving emails even though an email has been sent?

Solution: not-receiving-emails-even-though-the-plugin-sent-the-email


Q7 How to Retrieve and Show Details of a Specific Member?

Solution:  how-to-retrieve-and-show-details-of-a-specific-member


Q8 If you are integrating eStore and eMember for membership payment and having some issues then go through this troubleshooting post.

Solution: wp-emember-and-estore-integration-troubleshooting


Q9 The PHP session is not working correctly.

Solution: php-session-not-working-correctly


Q10 PayPal says shopping cart is empty.

Solution: paypal-says-your-shopping-cart-is-empty


Q11 I have just lost admin privileges. How do I fix this?

Solution One: Click on the following link just-lost-admin-privileges

Solution Two: Click on the following link create-a-wordpress-admin-user-for-a-wordpress-site-via-mysql


Q12 I need to set the category protection in our Site, but I need to unprotect a lot of older posts. Is there any way to do it?

Solution: Check the following under WP eMember -> Membership Level -> Manage Content Protection and make all the changes there for each membership level.


Q13 How to configure auto upgrade in WP eMember plugin?

Solution: Check the following Youtube video https://www.youtube.com/watch?v=kHxC8GRIvRQ&feature=youtu.be.


Q14 How to use the multiple membership level per user feature in WP eMember plugin?

Solution: Check the following Youtube video https://www.youtube.com/watch?v=PWqYOf8b1KY&feature=autoshare.


Q15 How to Use Google reCAPTCHA on Member Registration Form?

Solution: Check the following Youtube video https://www.youtube.com/watch?v=jFGHdlzMeHg&feature=autoshare.


Q16 How to Directly Integrate eMember with a PayPal button?

Solution: Check the following Youtube video https://www.youtube.com/watch?v=P6nM1C-4FmQ&feature=autoshare.


You have now completed Troubleshooting.

I will be updating this post from time to time. So keep coming back for more.

Enjoy.

eMember Plugin Tutorial List:

I have been working in IT since 1999 and I enjoy the challenges it brings me. I love developing websites with WordPress. I spend a lot of time helping out in wordpress.org forums. I have been writing tutorials since 2011. Now I am learning how to manage my own VPS "Virtual Private Server.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)