May 202014
 

Last Updated: August 21, 2015

Troubleshooting Suffusion Theme post will provide the most common questions asked to setup and configure Suffusion theme. The list will grow.

Latest News: I have added another entry in the list below.

Troubleshooting Suffusion Theme Steps:

  1. Suffusion Theme Tutorials
  2. Troubleshooting Suffusion Theme

The following list are common questions found in the wordpress.org forum, suffusion theme forum and some of my own.


Q1 ) How do I change the “color” of the Navigation buttons below the header?  

Answer: Go to Appearance -> Suffusion Options -> Skinning -> Navigation Bar Below Header – there you will find all the options to change the color, font etc for the navigation bar below the header.


Q2 ) How do I change the “color” of the Navigation buttons above the header?  

Answer: Go to Appearance -> Suffusion Options -> Skinning -> Navigation Bar Above Header – there you will find all the options to change the color, font etc for the navigation bar above header.


Q3 ) How do I change the shapes of buttons with rounded corners?

Answer One: Go to Appearance -> Suffusion Options -> Other Graphical Elements -> Miscellaneous – Use Rounded Corners. This might not always work.

Answer Two: Read the following URL There Are Some Things Suffusion Can’t Do. For Everything Else There Is The Custom Styles Option


Q4 ) How do I prevent the page or post Title from appearing at the top of each page?

Answer One: Go to Appearance -> Suffusion Options -> Back-end -> Custom Includes and enter the following code below.
To hide all the Post titles try the following:

.title {
display: none;
}

To hide a specific post title, add the post ID for example:

#post-120 .title {
display: none;
}

To hide all the Page titles enter the following:

.posttitle {
display: none;
}

To hide a specific Page enter the page ID for example:

#post-120 .posttitle {
display: none;
}


Q5 ) How do I show the header only on my home page?

Answer: Go to Suffusion Options -> Backend -> Custom Includes ->  Custom styles and add the following code. (Solution provided by Colin and Gianni in aquoid.com/forum)
.home #header-container {
background-image: url(http://add your image path here);
height: 472px;
with width:100% === this is added to make it fluid.
}


Q6 ) How to hide the coments from pages and post?

Answer: Check the following URL Suffusion Hide Comments Pages Post.


Q7 ) How do I hide the date box?

Answer: Go to Appearance -> Suffusion Options -> Skinning ->Date Box -> Hide date box.


Q8 ) I have a widget in the header and I wish to use a widget below the header. However, in the responsive layout, I set Suffusion to hide these widgets at all sizes below 980. Unfortunately, the widgets continued to be displayed and in the case of the header widget, it is being displayed below the header logo. How do I fix this issue?

Answer: Go to Suffusion Options -> Backend -> Custom Includes -> Custom Styles and add the following code. (Posted by Drake in Suffusion Forum)

@media screen and (max-width: 980px) {
#header-widgets, #horizontal-outer-widgets-1 {display:none;}
}


Q9 ) The header image is not showing up?

Posted by drake » 26 Dec 2014, 11:11 from Suffusion forum

Solution: To have the image in the header foreground you need to check all the following steps.
1 – Set “Custom Styles” at Suffusion Options -> Skinning -> Header
2 – Set “Use a predefined image or logo” at Header Foreground Image Type from Suffusion Options -> Skinning -> Header;
3 – Upload your image or insert the url to it, below at Header Foreground Image;
4 – Unset “Hidden” for Blog Title/Header Image at Suffusion Options -> Other Graphical Elements -> Header;
5 – In WordPress before 4.1. go to Appearance -> Header and check the box “Show header text with your image.”, otherwise WordPress will consider that you don’t wish to add a header at all and it will even remove the picture you uploaded in Suffusion.
6 – In WordPress 4.1 go to Appearance -> Header,  this will open the Customizer so in step 4 above it will change to as follows:
4.1. Customizer -> Header Image check to have “No image set” for Current Header.
4.2. Customizer -> Site Title and Tagline tick “Display Header Text”.

Answer: Check the following URL Suffusion Hide Comments Pages Post.


Q10 ) I received an error when login into the admin panel. The error points to the header.php file on line 36. How to get back into my admin panel?

Answer: Check the following URL Suffusion Theme Troubleshoot Login Header Error.


I will be adding more support questions from time to time. If you need some help or have a question please let me know.

Enjoy

Facebooktwittergoogle_plus
Manuel Ballesta RuizManuel Ballesta Ruiz is a web developer, Blogger and WordPress Enthusiast.

  2 Responses to “Troubleshooting Suffusion Theme”

  1. Hi! These above comments seem very helpful and I am going to see if I can try using some of them. I am not sure if this is still active or not, but I have a question, if it is. I just want to change the font and maybe the background color on my Site Title. Is that possible?

    • Hi Sue, thank you for your question.

      In regards to your question: I just want to change the font and maybe the background color on my Site Title. Is that possible? Yes absolutely, Suffusion is one of the most flexible themes I have ever used. Go to the following URL Suffusion Options Settings. Then go to the header Typography. You will also find other links to other sections of the theme for example Skinning -> Header.

      Let me know if you need more help.

      Kind regards

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)